Het Deltahuis Westervoort

10
Nov
Gemeente WestervoortGemeente Duiven

In gesprek met Johan Corbijn

 

Sinds 8 juli 2016 is het Deltahuis in Westervoort officieel geopend. Voor Westervoortse inwoners met een achterstand op de arbeidsmarkt vindt het Deltahuis passende banen. Veel van deze mensen willen graag weer aan het werk, maar hebben niet altijd de juiste begeleiding. Uit een samenwerking tussen de gemeente Westervoort en re-integratiebedrijf Interstap ontstond het Deltahuis.

Van A naar beter

Zo kwam ook Johan Corbijn bij het Deltahuis terecht: "ik zit nu sinds januari 2017 bij Deltahuis. In 2013 kreeg ik een herseninfarct. Hierdoor heb ik eerst een tijdje in coma gelegen, maar gelukkig ben ik weer bij gekomen. Na mijn revalidatieperiode was het duidelijk dat ik nooit meer een normale baan kon uitvoeren. Ik zit in een rolstoel en mijn lichaam heeft nog steeds veel rust nodig. Toch wilde ik erg graag weer aan de slag gaan. Via Siza kwam ik uiteindelijk bij het Deltahuis terecht. In januari 2017 heb ik een gesprek gehad en beide partijen zeiden: laten we het proberen!"

De beweging van een uitkering naar begeleid werk gaat via een intensief traject van en met Interstap. Het begint bij een intakegesprek, waarna het juiste traject inwerking wordt gezet. Hierna volgt een intensieve cursus, 'Het heft in eigen hand' genoemd. Vervolgens worden er sollicitatiecursussen geven en worden originele cv's gemaakt. Tot slot volgen wekelijkse sollicitatiebijeenkomsten waarin kandidaten zoeken naar en reageren op passende functies.

Johan zit door zijn fysieke beperking bij de dagbesteding van. Hier zegt hij over: "Ik ervaar mijn tijd bij het Deltahuis als erg plezierig. Van nature ben ik erg creatief en doe ik graag dingen met mijn handen. Bij het Deltahuis lagen er vanaf het begin al genoeg mogelijkheden. Zo kon ik aan de slag met het opknappen van het Groenteplein. Vervolgens ging ik aan de slag met een nieuw bord voor het plein en recentelijk heb ik ook een groentekar gemaakt. Hier komen de verbouwde groenten in, zodat mensen deze mee kunnen nemen en een (kleine) donatie achterlaten".

Het resultaat

Het werk van het Deltahuis gaat gepaard met de nodige resultaten. In anderhalf jaar tijd heeft het Deltahuis een plaatsingspercentage van ruim 70% behaald.

"Ik raad het andere mensen in mijn situatie erg aan om bij het Deltahuis te komen. Je hoeft niet ver te zoeken om mensen te vinden die slecht ter been, eenzaam of op een andere manier ongelukkig zijn. Bij het Deltahuis ben je niet alleen bezig met iets doen, maar het is ook communicatief. Met mensen praten en dat soort dingen. Dit vind ik zelf erg prettig. We delen en luisteren naar leuke verhalen. Dit creëert een fijn gevoel van saamhorigheid. Liever was ik gewoon nog aan het werk, maar dat zit er niet meer in. Daarom probeer ik me op een andere manier zo nuttig mogelijk te maken", zegt Johan.

Inspirerende verhalen...

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.