G-voetballertjes juichen als Christiano Ronaldo in Pannerden

27
Mar
NieuwsGemeente ZevenaarGemeente Zevenaar

Doelpunt! Gabriella Huibers (16) uit Pannerden juicht alsof ze als een ware prof in een vol stadion de winnende treffer heeft gemaakt.

,,Scoren vinden ze geweldig", zegt Marja Huibers. Zij is naast de moeder van Gabriella en haar tweelingzus Chanella ook de trainster van de G-jeugd van RKPSC.

Sinds eind vorige zomer heeft de Pannerdense voetbalvereniging een team voor spelers met een beperking. Het team telt nog maar vijf leden. Zaterdag 17 februari was er daarom een instuif om nieuwe leden te werven. Vanwege de kou gebeurt dit niet op het veld, maar in de sporthal op sportpark De Pauwengaard.

Vijf nieuwe enthousiastelingen melden zich, waardoor het aantal spelers op slag is verdubbeld. Na een warming-up werken de vijf jongens en vijf meiden elk vier oefeningen af, van afwerken op doel tot dribbelen en overspelen. Daarna volgt een partijtje en het penalty's schieten.

Hier in de zaal veel blije gezichten. ,,Dit is heel leuk omdat je hier gelukkig bent", vindt Gabriella, die net als haar tweelingzus een verstandelijke beperking heeft. Allebei dragen ze shirtjes van het Duitse Borussia Dortmund. Al speelt de favoriete voetballer van Gabriella een stuk dichter bij huis. ,,Matavz!", zegt ze resoluut. ,,Van Vitesse."

Het G-team traint elke dinsdagavond. Daarnaast is er om de week op zaterdag een wedstrijd waarbij ook broertjes en zusjes mee mogen doen.

 

Verhaal door Luuk Stam
Foto: RKPSC G-Team www.rkpsc.com/rkpsc-g-team

Inspirerende verhalen...

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.