25 jaar Gehandicaptenraad Westervoort!

12
Dec
Gemeente DuivenGemeente Westervoort

Afgelopen november heeft de Gehandicaptenraad Westervoort zijn 25 jarig jubileum gevierd. Op 14 november werd, met betrekking tot het VN-verdrag voor gelijke rechten van mensen met een beperking, een themamiddag georganiseerd. Het was een feestelijk middag met verschillende sprekers waaronder: D. Houtzager (lid van het College voor de rechten van de mens), O. van Dijk (burgemeester Oude IJsselstreek en voormalig Tweede Kamerlid). Ook Arthur Boone (wethouder Westervoort) was aanwezig en deed mee aan de paneldiscussie.

Door de jaren heen heeft de Gehandicaptenraad meerdere successen behaald. Zoals; de realisatie van gehandicaptenparkeerplaatsen bij diverse supermarkten, een traplift en een zwembadlift in Sportcentrum de Pals, de liften bij het treinstation en het in hoogte verstelbare spreekgestoelte in onze raadszaal. Hiernaast heeft de Gehandicaptenraad, door in diverse overlegorganen te participeren en het college te adviseren, invloed gehad op gemeentelijk beleid ten gunste van deze doelgroep.

In 1993 startte vicevoorzitter Janneke Pouw voorzichtig met de eerste werkzaamheden.. Na de opheffing van Stichting Gehandicaptenraad De Liemers ging Pouw, samen Ria Janssen-Strik, direct aan de slag. Onder de paraplu van Stichting de Werf (nu beter bekend als Mikado) startte de eerste werkzaamheden.

In 2000 besloot de Gehandicaptenraad als een zelfstandige stichting verder te gaan. In dit jaar nam Patricia van Bladel de voorzittershamer over van Pouw. Van Bladel: "Ik ben erg trots op alles wat de Gehandicaptenraad Westervoort door de jaren heen heeft kunnen realiseren. Voor de toekomst streef ik naar vruchtvolle samenwerking tussen onze raad en de alle afdelingen van de gemeente want inclusief beleid is levensbreed".

Inspirerende verhalen...

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.