Woont u aangenaam genoeg?

14
Oct
NieuwsGemeente Zevenaar

Wilt u graag het comfort, woongemak en de veiligheid in uw woning vergroten? Maak dan gratis een afspraak met een van onze woonadviseurs en neem ook deel aan Aangenaam Wonen in Zevenaar.

U voelt zich prettig in uw eigen woning. Wij snappen dat u dat ook graag zo lang mogelijk blijft houden in de toekomst. Ook als u ouder wordt of als er beperkingen komen. Daarom is het goed om eens na te denken over uw woning. Hoe kunt u uw woning nog comfortabeler en veiliger maken en tevens voorbereiden op een toekomst waarin u vanwege uw leeftijd andere eisen stelt of zorg nodig heeft?

Mogelijke maatregelen

Denk bijvoorbeeld aan het wegwerken van kabels, verlagen van drempels, het voorkomen van een gladde badkamervloer, praktische verlichting in de keuken en ramen die makkelijk open en dicht kunnen gaan. Daarnaast kunt u uw huis voorzien van een bewegingsmelder in de badkamer zodat het licht automatisch aan gaat als u 's nachts naar het toilet gaat. Of een intercom bij de deur zodat u weet wie er voor uw deur staat.

Doe de huistest

Wij bieden u graag tips, een huistest en persoonlijk advies aan. De huistest kunt u zelf doen via internet: www.caleidoz.nl/aangenaamwonen. De uitkomst laat zien op welke punten u uw woning kunt verbeteren om het comfort en de veiligheid te vergroten.

Ook kunt u een afspraak maken met een van de woonadviseurs. Bent u 55 jaar of ouder? Dan komen zij bij u langs voor gratis persoonlijk woonadvies. De woonadviseur laat zien op welke punten u uw woning kunt aanpassen om het comfort en de veiligheid te verbeteren. Ook attenderen zij u op de preventieve maatregelen die u kunt nemen om zo lang mogelijk onafhankelijk en zelfredzaam te zijn. Zij kunnen u ook vertellen of er nog mogelijkheden zijn voor een bijdrage in de kosten en bij welke bedrijven u terecht kunt voor producten, materialen en de uitvoering van deze aanpassingen. U kunt hiervoor ene afspraak maken via Caleidoz Welzijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Christel Hovers van Caleidoz Welzijn, bereikbaar via info@caleidoz.nl en 0316 24 32 00. Ook kunt u meer informatie vinden op de website www.caleidoz.nl/aangenaamwonen.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.