Team Vroeg Eropaf gaat op pad

27
Nov
NieuwsGemeente DuivenGemeente Westervoort
twee medewerkers van team Vroeg Eropaf gaan op huisbezoek (lopen op een stoep)

Team Vroeg Eropaf helpt inwoners van de gemeenten Duiven en Westervoort met (beginnende) financiële problemen.

Een eerste betalingsachterstand is vaak nog eenvoudig op te lossen. Wanneer mensen langer wachten, is de kans groter dat de schulden verder oplopen.

Vaker dan je denkt

Veel mensen voelen zich schuldig of schamen zich als ze schulden hebben. Maar weet je dat dit veel vaker voorkomt dan je misschien denkt? Iedereen kan in de schulden raken. Door tegenslagen als werkeloosheid, ziekte of een scheiding kunnen mensen in de problemen komen.

Door samen te werken met woningcorporatie Vivare, zorgverzekeraars, Vitens en energiemaatschappijen krijgen de gemeenten inwoners met mogelijke geldproblemen eerder in beeld. En kunnen hen eerder hulp bieden en samen kijken naar een oplossing.
De hulp is aan huis, gratis en vrijblijvend.

Medewerker van team Vroeg Eropaf: "In andere gemeenten in Nederland is vroeg Eropaf een succes: acht op de 10 mensen ging in op de aangeboden hulp. Wij gaan daar nu in de gemeenten Duiven en Westervoort mee starten. We zijn heel benieuwd naar de ervaringen."

Wat houdt zo'n huisbezoek in?

Twee medewerkers van Vroeg Eropaf komen aan de deur en helpen (als de inwoner de hulp aanneemt) om de financiën weer op orde te krijgen. Zodat zij weer een goed overzicht van inkomsten & uitgaven hebben. En houden. En hun maandelijkse betalingen weer kunnen doen.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.