Start training 'Omgaan met geld' voor jongeren in Rijnwaarden

6
Sep
NieuwsGemeente Zevenaar

Soms is het lastig om goed uit te komen met je geld. Hoe zorg je dat je genoeg geld hebt om je mobiele telefoon te betalen? Hoe spaar je voor die mooie jas? En hoe zorg je dat je geen schulden krijgt? Om te leren hoe je verstandige financiële keuzes maakt en zelfstandig om kan gaan met geld, start op 11 september in de gemeente Rijnwaarden de training 'Omgaan met geld'.

Tijdens de training leer je hoe je beter om kunt gaan met geld. Zodat je kunt kopen wat je nodig hebt en toch geen schulden maakt. Je leert op een leuke manier in drie bijeenkomsten na te denken over:

  • Hoeveel geld heb ik? En waar geef ik het aan uit?
  • Wat wil ik graag hebben? Wat heb ik echt nodig?
  • Welke invloed heeft reclame op mij?
  • Hoe kan ik NEE zeggen?
  • Hoe voorkom ik schulden?
  • Hoeveel kan ik sparen? En wat ga ik dan kopen?

Voor wie?

Jongeren van 15 t/m 18 jaar die in de gemeente Rijnwaarden wonen kunnen kosteloos deelnemen aan deze training.

Wanneer?

De training start maandagavond 11 september om 19.00 uur met een kennismaking in jongerencentrum De Sfinx in Lobith. Vervolgens vindt de training hier 3x plaats van 19.00 tot 21.00 uur op 9 oktober, 23 oktober en 6 november. 

Aanmelden

Wil jij meedoen aan deze training? Meld je dan nu aan bij Willeke Lovink via e-mail w.lovink@mee-oost.nl. We hebben plek voor zes deelnemers.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.