Stadsregiotaxi wordt Avan

29
Aug
NieuwsGemeente DuivenGemeente ZevenaarGemeente Westervoort
twee heren zitten in het busje van Avan

Vanaf 1 september 2016 heet de Stadsregiotaxi: Avan. Het aanvullend openbaar vervoer waarvoor gemeenten in de regio verantwoordelijk zijn, wordt geregeld in een nieuwe organisatievorm.

Avan verzorgt vervoer voor mensen die niet zelfstandig met het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen. Dit geldt voor mensen met een Wmo-vervoersvoorziening en vanaf 1 september voor het leerlingenvervoer in de gemeenten Arnhem, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. Later stromen ook voor andere gemeenten het leerlingenvervoer en andere doelgroepen in. Avan doet daarnaast dienst als openbaar vervoer op afroep naar plaatsen die geen eigen busverbinding (meer) hebben. Dit gebeurt in opdracht van de provincie Gelderland.

Voor de mensen die nu met de Stadsregiotaxi reizen verandert er niet veel. Zij bellen vanaf 1 september nog steeds met hetzelfde telefoonnummer om een rit te reserveren. Daarnaast is er nu een gebruiksvriendelijke website voor het plannen van een rit: www.avan-vervoer.nl.

De volgende gemeenten werken samen in de 'Vervoersorganisatie Regio Arnhem Nijmegen' aan het aanvullend openbaar vervoer: Arnhem, Beuningen, Berg en Dal, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.