Rijnwaarden heeft eigen bijdrage voor de Huishoudelijke Hulp Toelage verlaagd

25
Jul
Gemeente Zevenaar

Inwoners die voorheen gebruik maakten van de Huishoudelijk Hulp Toelage (HHT) betaalden daarvoor 10,- per ontvangen uur hulp. De gemeente heeft gemerkt dat er maar weinig gebruik gemaakt wordt van deze mogelijkheid en dat is jammer.  Juist deze regeling helpt inwoners om met hulp van hun omgeving langer zelfstandig te kunnen blijven wonen,  ondanks een ziekte of ouderdom.  Zij hoopt dat door verlaging van het tarief naar 5,- per ontvangen uur hulp meer inwoners gebruik maken van de regeling.

Voor wie

De Huishoudelijk Hulp Toelage is een regeling waarbij de gemeente in samenwerking met verschillende aanbieders aanvullende huishoudelijke ondersteuning kan bieden aan:  

  • Inwoners die mantelzorg verlenen en die overbelast zijn of dreigen te worden.
  • Inwoners die graag huishoudelijk hulp zouden willen ontvangen en hier ook een indicatie voor krijgen, maar er vanaf zien omdat zij de eigen bijdrage te hoog vinden.

Wethouder Elfrink hoopt dat de verlaging van de eigen bijdrage helpt om bijvoorbeeld de mantelzorgers die een zware taak hebben in de verzorging van hun naaste zo af en toe te ontlasten. ‘Doordat mantelzorgers hulp in en om huis kunnen krijgen, hebben zij een even  zorg minder. Zo kunnen wij hen helpen om de zorg te verlenen aan de zieke of oudere in hun directe omgeving’. 

Er zijn diverse huishoudelijke werkzaamheden die vallen onder de aanvullende huishoudelijke ondersteuning. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • schoonhouden van het huis
  • klusjes rondom het huis
  • wassen en strijken van kleding
  • boodschappen doen

Hoe werkt het

Bent u mantelzorger? Of heeft u een indicatie voor huishoudelijke hulp, maar maakt u er geen gebruik van omdat u de eigen bijdrage te hoog vindt? Dan kunt u tegen betaling van 5 euro per uur hulp regelen. U kunt zich hiervoor direct melden bij een van de onderstaande leveranciers.

U kunt per uur huishoudelijke hulp afnemen. Samen met de aanbieder maakt u afspraken over de datum en het tijdstip waarop de ondersteuning wordt uitgevoerd. Aan elk uur hulp dat u krijgt, betaalt de gemeente rechtstreeks aan de leverancier mee. U betaalt zelf  van € 5,- per ontvangen uur zorg. Het maximaal aantal uren hulp voor een alleenstaande is 8 uur per 4 weken. Voor echtparen is dat 12 uur per 4 weken.

Meer weten

Wilt u meer informatie of huishoudelijk hulp regelen? Neemt u dan contact op met een van de bovenstaande aanbieders.  

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.