Project Rijnwaarden Vitaal gaat van start

19
Sep
Gemeente Zevenaar

Fysio Rijnwaarden start met verschillende projecten om overgewicht en bewegingsarmoede aan te pakken. Voor iedereen is bewegen mogelijk, ieder op zijn eigen manier en tempo.

Uit verschillende cijfers en onderzoeken blijkt dat het met de gezondheid van de inwoners van Rijnwaarden minder goed gaat dan in andere gemeenten. Een ongezonde levensstijl en/of te weinig beweging is hier vaak de oorzaak van. Enthousiast zijn de medewerkers van Fysio Rijnwaarden aan de slag gegaan met een plan om Rijnwaarden vitaler te maken. Met verschillende projecten willen zij aandacht schenken aan bewegen en gezond(er) leven in Rijnwaarden.

Rijnwaarden Vitaal richt zich op drie groepen inwoners:

  • kinderen van 8 tot 18 jaar

  • volwassenen

  • ouderen

Met alle projecten wil Fysio Rijnwaarden overgewicht en bewegingsarmoede. Dit doen zij door projecten waarmee ze inwoners laten zien wat zij zelf kunnen doen om hun gezondheid te verbeteren. Voor ieder mens en iedere leeftijdsgroep is bewegen mogelijk. ’Ieder op zijn eigen manier en tempo, vertelt Paco van der Schilden. Het is belangrijk dat mensen op zo’n manier bewegen dat het leuk is, zo hou je het ook vol en voelt het niet als moeten’.

Onder ouderen bestaat nog weleens de angst om te vallen, waardoor zij minder bewegen. Een valpreventietraining maakt bijvoorbeeld ook onderdeel uit van Vitaal Rijnwaarden.

Naast bewegen is bewuster en daarmee ook gezonder leven ook belangrijk. Eén van de projecten waarmee Rijnwaarden Vitaal al is gestart, is ‘Kritisch kopen en kiezen in de supermarkt’. Samen met diëtiste Mirjam Cornelissen kunnen inwoners leren hoe je gezond en toch niet duur kiest uit het enorme aanbod in de supermarkt.

Dit najaar gaan er verschillende projecten voor jongeren, volwassenen en ook ouderen van start. Op onze infopagina leest u daar later in het jaar meer over.  

Alle mogelijkheden om te bewegen in Rijnwaarden in beeld

Om te weten wat er allemaal mogelijk is aan beweging in Rijnwaarden brengt Rijnwaarden Vitaal dit in kaart. Bent u een (sport)vereniging of heeft u bijvoorbeeld een wekelijkse wandel-, dans- of fietsgroep waar mensen zich bij kunnen aansluiten, laat het Fysio Rijnwaarden weten. Stuur een mail naar info@rijnwaardenvitaal.nl of bel naar 0643118508. 

 

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.