Pas op: oplichters actief onder mom van Aangenaam Wonen

23
Jan
NieuwsGemeente Zevenaar

Op vrijdag 20 januari hebben twee oplichters een bewoonster valselijk ingelicht. Zij kwamen die dag onaangekondigd langs met de boodschap dat ze voor het project Aangenaam Wonen werken.

De oplichters hebben haar op professionele wijze zodanig overtuigd dat ze zijn binnengekomen en haar bankpas hebben gestolen.

Aangenaam Wonen is een initiatief van diverse Zevenaarse organisaties waaronder Caleidoz Welzijn en gemeente Zevenaar. Het doel is om oudere mensen bewust te maken dat ze zelf actie kunnen ondernemen om langer zelfstandig, veilig en aangenaam te blijven wonen in hun eigen huis.

Vraag om legitimatie

De oplichters, een man en een vrouw deden zich voor als woonadviseurs van Aangenaam Wonen. De woonadviseurs van Aangenaam Wonen komen echter alleen op afspraak en hebben een pasje om zich te legitimeren. Ons advies: als de adviseur(s) van tevoren geen afspraak heeft gemaakt en zich niet kan legitimeren, laat hen niet in huis. Onze woonadviseurs vragen nooit om vertrouwelijke informatie en helemaal niet om bankpassen. Mensen kunnen checken of woonadviseurs werkzaam zijn bij Caleidoz door te bellen naar Christel Hovers via telefoonnummer 0316-243200 of te mailen naar aangenaamwonen@caleidoz.nl.’

Babberich, Ooij en Oud-Zevenaar

Aangenaam Wonen is een initiatief van Caleidoz Welzijn en  gemeente Zevenaar, in samenwerking met verschillende partnerorganisaties waaronder woningcorporaties Baston en Plavei en de Dorpsraden, Seniorenclub Ooy en Oud Zevenaar en de seniorenraad Angerlo. Op dit moment is het team van Aangenaam Wonen actief in Babberich, Ooij en Oud-Zevenaar.

 

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.