Overgangsregeling Code VVR met jaar verlengd

21
May
NieuwsGemeente DuivenGemeente WestervoortGemeente Zevenaar
close up van iemand die in een rolstoel ziet (deel van het wiel en de stoel, met een hand van de persoon op het wiel)

De overgangsregeling om te voldoen aan de vernieuwde Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) is met een jaar verlengd tot 1 juli 2020.

De Code VVR is een handreiking voor het veilig vervoeren van rolstoelgebruikers.

Uitgangspunt van het document is dat rolstoelgebruikers op een vaste zitplaats worden vervoerd. Kan dat niet, dan mogen ze alleen nog worden vervoerd in rolstoelen die voldoen aan de richtlijn ISO 7176-19. Dergelijke rolstoelen zijn te herkennen aan het haaksymbool.

De nieuwe regeling zou eigenlijk per 1 juli 2019 ingaan. Het Platform Code VVR kwam tot de conclusie dat deze deadline niet haalbaar is. Zo zijn er rolstoelgebruikers die niet tijdig over een crashgeteste rolstoel kunnen beschikken. Zij zouden niet vervoerd kunnen worden of zouden onnodig gebruik moeten maken van individueel vervoer. Daarnaast zijn er opdrachtgevers die geen individueel vervoer faciliteren.

De partijen gaan het gesprek hierover aan. En daarom is er dus meer tijd nodig. Vandaar dat besloten is de overgangstermijn met 1 jaar te verlengen tot 1 juli 2020.

De overige inhoud van de Code VVR blijft onverminderd van kracht. Meer informatie over de Code VVR: http://codevvr.nl/

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.