Nieuwe vrijwilligers Formulierenbrigade Zevenaar

8
Sep
NieuwsGemeente Zevenaar

Dinsdag 28 juni hebben acht enthousiaste vrijwilligers hun certificaat ontvangen voor de formulierenbrigade. Ze hebben een training van 7 lessen met succes afgerond.

Hiermee kunnen ze goed toegerust aan de slag voor de formulierenbrigade in Doesburg en Zevenaar.

Naast deze nieuwe vrijwilligers zijn er ook drie ervaren brigadiers die mensen met een laag inkomen helpen hun financiële situatie te verbeteren. De vrijwilligers komen bij u thuis en zoeken samen met u uit voor welke regelingen en voorzieningen u eventueel in aanmerking komt. Het gaat bijvoorbeeld om toeslagen, korting, kwijtschelding van lasten en belastingteruggave. Ook helpen zij met het invullen van formulieren om deze regelingen aan te vragen. De hulp is gratis en kan u veel opleveren, dus maak er gebruik van!

De formulierenbrigade richt zich op inwoners van de gemeente Zevenaar en de gemeente Doesburg met een laag inkomen (110 – 130 % van het sociaal minimum) en met weinig of geen vermogen. Er is speciale aandacht voor ouderen, allochtonen en gezinnen met jonge kinderen.

Aanmelden
U kunt uzelf aanmelden voor een bezoek van een vrijwilliger van de formulierenbrigade via de receptie op Steenhuizen in Zevenaar of De Linie in Doesburg. Of stuur een e-mail met uw naam, adres en telefoonnummer naar: h.denbreeker@caleidoz.nl.

De formulierenbrigade wordt gecoördineerd door Caleidoz Welzijn in samenwerking met de gemeenten Doesburg en Zevenaar en STMR-Sociaal Raadsliedenwerk.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.