Nieuwe richtlijnen Avan: is uw rolstoel al goedgekeurd en voorzien van een sticker?

29
May
Gemeente ZevenaarNieuws
de symbolen/logo's van code vvr

Per 1 juli 2020 (dit was eerst 1 juli 2019 maar de overgangsregeling is met 1 jaar verlengd) mogen alleen crash-geteste rolstoelen als vervangende zitplaats dienen.

Per 1 juli 2020 veranderen de richtlijnen voor het veilig vervoeren van rolstoelen bij Avan. De Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) is een richtlijn voor het veilig vervoeren van rolstoelgebruikers. Om de veiligheid van rolstoelgebruikers te kunnen waarborgen, volgt Avan deze code VVR.


Per 1 juli 2020 (dit was eerst 1 juli 2019 maar de overgangsregeling is met 1 jaar verlengd) mogen alleen crash-geteste rolstoelen als vervangende zitplaats dienen. Deze rolstoelen zijn te herkennen aan het haaksymbool.


Heeft uw rolstoel nog geen sticker? Neem dan contact op met uw gemeente of leverancier van de rolstoel. Zo komt u straks niet voor onaangename verrassingen te staan.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.