Meer bewegen door jongerenproject 'Move around'

3
Aug
Gemeente Zevenaar

Uit de kindermonitor 2013 blijkt dat een derde van de 13 en 14 jarigen in Rijnwaarden ernstig overgewicht heeft. Jongerenwerk Rijnwaarden is gestart met het project ‘Move around’ om jongeren meer te laten bewegen en zo overgewicht te voorkomen of terug te dringen.

Jongerenwerk gaat uit van de vraag van jongeren. Zij bieden aanbod dat laagdrempelig is. Zo kan iedere jongere een sport of een manier van bewegen vinden die bij hem of haar past. Zij zoeken ook samenwerking met de sportverenigingen in Rijnwaarden. In september vindt er een eerste sessie clinics bij sportcentrum Physique plaats. Jongeren tussen de 10 en 18 jaar kunnen gratis  kennismaken met de verschillende sportmogelijkheden in het sportcentrum.

‘We willen jongeren stimuleren om meer te bewegen, maar vooral om plezier te krijgen in bewegen. Onlangs hebben een eerste activiteit georganiseerd: buikschuiven. Op de buikschuifbaan achter ons gebouw heeft een groep jongeren de hele avond veel plezier gehad. Bewegen hoeft niet altijd door sportbeoefening, maar kan ook op zo’n laagdrempelige manier. Deze zomer willen we ook nog een activiteit organiseren op en bij het water bij de Bijland, vertelt jongerenwerker Kesley Szmagalski. We hebben een groot bestand van jongeren in Rijnwaarden die we benaderen voor de activiteiten en we roepen jongeren via Social Media op om mee te doen.’

Jongeren die zelf een idee hebben voor een sportieve activiteit kunnen zich melden bij Jongerencentrum De Sfinx. De jongerenwerkers helpen hen graag om de activiteit op poten te zetten. Kijk voor contactinformatie op www.de-sfinx.nl.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.