Maatregelen voor Wmo- en OV-reizigers van Avan

3
Jun
Gemeente Zevenaar

In verband met het coronavirus, heeft Avan enkele maatregelen ingesteld om het vervoer zo veilig mogelijk te houden. Avan volgt hierin de adviezen van het RIVM. 

Afgelopen maanden zijn er relatief weinig Wmo- en OV-ritten geboekt bij Avan. Nu in heel Nederland de maatregelen weer wat versoepelen, is er ook een stijging in het vervoer te zien. Daarom de huidige maatregelen voor u op een rijtje. 

Aangepaste reistijden 

Het advies is enkel te reizen indien dit noodzakelijk is en wanneer u in goede gezondheid bent. Dit voor de veiligheid van uw gezondheid en die van anderen. Momenteel zijn de reistijden van Avan: 

 • Wmo-vervoer: maandag t/m zondag 08:00 - 00:00 uur 
 • OV-vervoer: maandag t/m vrijdag 06:00 - 00:00 uur 
 • OV-vervoer: zaterdag t/m zondag 08:00 - 00:00 uur 


In het Wmo-vervoer worden op werkdagen van 08:00 - 10:00 uur enkel ritten gereden in verband met ziekenhuisafspraken. Voor overige reizen met een Wmo-pas, kunt u pas vanaf 10:00 uur gebruik maken van Avan. 

Maatregelen rondom reserveringen: 

 • Momenteel kunt u enkel telefonisch uw rit reserveren. Dit om te garanderen dat het callcenter van Avan u de laatste informatie kan geven bij een ritboeking. U reserveert een rit door te bellen naar 0900 - 734 46 82 (2,8 cent per minuut + 9,5 cent starttarief + gebruikelijke belkosten). 

 • U kunt ritten tot 7 dagen vooruit boeken. Op dit moment is het niet mogelijk verder vooruit te boeken, omdat de maatregelen kunnen veranderen en Avan wil garanderen dat u veilig wordt vervoerd. 

 • Een rit dient u uiterlijk twee uur van tevoren te boeken. Wilt u om 13.00 uur een rit reserveren? Zorgt dan dat u voor 11.00 uur belt met de reserveringslijn. Zo kan het callcenter u direct informeren of er nog voldoende ruimte is voor u om de rit te boeken.
   
 • Door de huidige richtlijnen zijn er minder voertuigen en chauffeurs beschikbaar dan voorheen. Door bovenstaande maatregelen kunnen wij u beter informeren over de huidige situatie en mogelijkheden als u een rit wilt reserveren. 

Maatregelen m.b.t. de rit 

 • Tijdens de rit wordt er ten minste 1,5 meter afstand gehouden. Om ook de minimale afstand in het voertuig te kunnen respecteren, vervalt de mogelijkheid voor reizigers om voorin te zitten of met een personenauto te reizen. Deze ritten kunnen niet worden geboekt. 

 • Vanwege de extra risico's op besmetting voor u als reiziger, voor chauffeurs en daarmee voor andere reizigers, wordt er op dit moment geen kamer tot kamer vervoer uitgevoerd. De chauffeur haalt u bij en brengt u tot aan de voordeur / centrale ingang. U wordt verzocht er zelf voor te zorgen dat u klaar staat en dat, indien nodig, iemand klaar staat om u naar uw kamer/woning te brengen. 

 • De 1,5 meter afstand betekent ook dat de chauffeur u niet meer kan helpen met het in- en uitstappen, ondersteunen tijdens het lopen en het in- en uitladen van bijvoorbeeld een rollator, boodschappen of andere bagage. 

 • Contante betalingen zijn niet meer mogelijk. Wij adviseren u om te betalen via automatische incasso. Bij deze manier van betalen is er geen contact met de chauffeur nodig. U kunt hiervoor bellen met de klantenservice via 0900 - 463 65 26 (2,8 cent per minuut + 9,5 cent starttarief + gebruikelijke belkosten). Er zijn vanaf heden geen extra kosten verbonden aan betalen via automatische incasso. PIN-betalingen in het voertuig zijn nog wel mogelijk. De chauffeur desinfecteert de PIN-terminal na iedere betaling. 

Houd de website in de gaten 

Avan houdt de vervoersprotocollen en de regels van de overheid en de RIVM nauwlettend in de gaten. Op basis daarvan worden ook de maatregelen van Avan aangepast om zoveel mogelijk vervoer op een veilige manier te kunnen aanbieden. Deze maatregelen worden weergegeven op de website www.avan-vervoer.nl. Wij adviseren u voor elke ritboeking de website te raadplegen voor de juiste informatie. 

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.