Maak het voor iedereen!

21
Jun
NieuwsGemeente DuivenGemeente WestervoortGemeente Zevenaar
drie poppetjes met ieder een tekstballon

Rekening houden met toekomstige gebruikers wanneer je een nieuwe product of dienst ontwikkelt. Of product of dienst zo ontwerpen dat het geen gebruikersgroepen uitsluit en geen aanpassingen of hulpmiddelen nodig zijn. Het klinkt logisch. Toch gebeurt dat nog veel te weinig.

Om meer aandacht te creëren over dit onderwerp heeft de Alliantie deze animatie ontwikkeld die uitlegt wat wordt bedoeld met 'maak het voor iedereen': https://youtu.be/3u0lk-6eMUs

Samen met jou als ervaringsdeskundige en bijvoorbeeld ontwerpers, architecten en communicatieadviseurs willen ze hiervoor een informatiepakket ontwikkelen. Wil jij meewerken om dit informatiepakket te vullen met handige materialen? Meld je dan aan voor een van de drie bijeenkomsten die na de vakantie plaatsvinden. Alle informatie hierover vind je op https://nietsoveronszonderons.nl/design-for-all-zet-de-gebruiker-echt-centraal/?fbclid=IwAR3CXe_dxO9SDe5VncOL-KrKMK2pkdZ2nK1rjrDCzim00Kmmy0zLCaa5YgA

 

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.