Jongerenwerk opent locatie op Liemers College

19
Oct
Gemeente Zevenaar

Het jongerenwerk van Caleidoz Welzijn krijgt een eigen locatie naast het Liemers College, locatie Landeweer aan de Stationspoort in Zevenaar. Vanaf 23 oktober wordt de nieuwe unit feestelijk geopend en hiermee in gebruik genomen.

Scholen staan midden in de samenleving en zijn hier een afspiegeling van. Omdat een inspirerende schoolomgeving voorwaarde is voor leren en ontwikkelen, werken maatschappelijke partners samen met het voortgezet onderwijs. Hiervoor is de samenwerkingsagenda Veilig en Zorgzaam Schoolklimaat opgesteld. De werkwijze ‘het Jongerenwerk op School’ is deel van deze samenwerkingsagenda. Al eerder hebben het Liemers College, gemeenten en politie het convenant Schoolveiligheid met elkaar opgesteld.

Leerlingen kunnen vanaf 23 oktober op locatie terecht voor een luisterend oor. Soms hebben jongeren gewoon behoefte aan een praatje maar ook kunnen ze met vragen bij jongerenwerk terecht. Ook speelt jongerenwerk een belangrijke rol bij de ondersteuning van jongeren bij zorgen en/of problemen zoals het signalering van pestgedrag en bijvoorbeeld het omgaan met non verbaal geweld.

Het programma van 23 oktober ziet er als volgt uit:

15.30 uur:                     Welkom door Maarten Delen (directie Liemers College)
15.35 uur:                     Toelichting door Emmy en Sanne van Jongerenwerk Caleidoz
15.40 uur:                      Wethouder Nanne van Dellen onthult de nieuwe naam voor de unit van het 
                                     Jongerenwerk
15.50 uur – 16.30 uur:    Hapje en drankje

 

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.