Het taalpunt helpt!

2
Mar
NieuwsGemeente DuivenGemeente WestervoortGemeente Zevenaar
in de bieb in Westervoort, een groep aanwezigen (waaronder wethouder Hans Breunissen bij de opening van het taalpunt, met allemaal een A4 met een letter, dat samen vormt: taalpunt westervoort

Op 28 februari 2018 is het taalpunt in Westervoort (in de bibliotheek) officieel geopend. Het Taalhuis is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of hulp nodig heeft bij digitale vaardigheden.

Wist je dat in Nederland 1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar moeite hebben met lezen en schrijven? Dat komt in de Liemers neer op 1 op de 9 mensen. Het Liemers Taalhuis wil mensen die (beter) willen leren lezen en schrijven graag helpen.

Op 28 februari 2018 heeft wethouder Hans Breunissen van de gemeente Westervoort het taalpunt in de bibliotheek van Westervoort officieel geopend.

Een Taalhuis is een laagdrempelige plek. Mensen die moeite hebben met taal en digitaal (lezen, schrijven, rekenen, computervaardigheden) kunnen terecht bij het Taalpunt. Het is een plek waar overzicht is van al het taalaanbod, waar advies wordt gegeven over een passende cursus en waar taallessen worden gegeven. Je kunt elkaar hier ontmoeten, elkaar helpen én geholpen worden, om zo beter te leren lezen en schrijven.

Het Liemers Taalhuis is een samenwerking van: de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar, de welzijnorganisaties Caleidoz en Mikado, de Regionale Sociale Dienst, ROC RijnIJssel, de taalaanbieders IVIO en Prago en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.