Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien

21
Oct
NieuwsGemeente DuivenGemeente WestervoortGemeente Zevenaar
een pleegvader en moeder met een rugzak, met de aankondigign van de week van de pleegzorg

Voor meer dan 22.000 kinderen in Nederland is het niet vanzelfsprekend om thuis veilig en stabiel op te groeien. Daarom is de Week van de Pleegzorg zo belangrijk (28 oktober t/m 4 november)! Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op pleegzorg én het tekort aan pleegouders.

Voor een goede match zijn er meer pleegouders nodig!

Bijna de helft van de kinderen die in een ander gezin opgroeien, woont bij familie of bekenden. Zoals bij opa, oma, tante, oom of bij de buurvrouw of de juf. Helaas is het niet altijd mogelijk om een geschikte plek te vinden binnen het netwerk van het kind. Gelukkig zijn er ook veel pleeggezinnen die een kind liefdevol opvangen. Maar er zijn meer pleegouders nodig.

Open je wereld is een initiatief van Pleegzorg Nederland om meer mensen te interesseren voor het pleegouderschap, zodat elk kind zo thuis mogelijk kan opgroeien. Ieder jaar zijn er 3500 nieuwe pleegouders nodig om alle kinderen die niet thuis kunnen wonen een stabiele omgeving te bieden.

Hoe je een kind kan helpen

Er zijn verschillende manieren waarop jij je wereld kunt openen voor een kind. Zo kun je deeltijdpleegouder worden, kiezen voor tijdelijke opvang of acute opvang in noodsituaties. Een meer coachende rol vervullen voor een tiener is ook mogelijk. Verder hebben sommige kinderen er baat bij om in het weekend of in de vakanties naar een pleeggezin te gaan. Of juist tijdens de schoolweek een paar dagen, om even uit hun eigen wereld te stappen, naar een plek waar veiligheid, gezelligheid en structuur is. De meeste kinderen die hulp nodig hebben, wonen langdurig bij een ander gezin.

Kom meer te weten over hoe jij een kind kunt helpen zo thuis mogelijk op te groeien. Ontdek wat jij kunt betekenen! www.openjewereld.nu.
Ook mogelijk: Maak kennis met een van de organisaties bij jou in de buurt die je daarbij helpen.

Elf gemeenten in de regio Centraal Gelderland (waaronder de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar) werken samen aan de campagne Openjewereld.nu om nieuwe pleegouders te werven. Dit doen ze in samenwerking met betrokken pleegouders en pleegzorginstanties in de regio.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.