Gemeente Westervoort helpt jongeren bij het zelfstandig reizen naar school

30
May
NieuwsGemeente Westervoort
Leerlingen Dave en Chantal nemen het certificaat in ontvangst van wethouder Boone

De gemeente Westervoort vindt het belangrijk om leerlingen die nu gebruikmaken van aangepast vervoer de kans te bieden om zelfstandig naar school te leren gaan. Met het participatieproject 'Samen reizen met....' kan dat op een veilige en zorgvuldige manier; begeleiders helpen ze in korte tijd zelfstandig met de fiets of het openbaar vervoer te reizen.

Deze samenwerking levert mooie resultaten op: de leerlingen groeien/worden zelfstandiger, krijgen meer zelfvertrouwen en studenten begeleiden leerlingen hierbij.

In het schooljaar 2016-2017 zijn er vier leerlingen die hebben geleerd om zelfstandig naar school te reizen. Voor het aankomend schooljaar hebben zich al leerlingen aangemeld voor 'Samen reizen met....'.

Hoe werkt het?

Leerlingen worden door twee begeleiders naar school en van school naar huis begeleid. Onderweg worden ze, wanneer ze reizen met het openbaar vervoer, bekend gemaakt met het gebruik van de ov-chipkaart en het openbaar vervoer. Voor veel ouders en leerlingen voelt dit als een veilige manier om de eerste stappen te zetten om met het openbaar vervoer te reizen. Wanneer het project is afgerond kan de leerling zelfstandig reizen. Wanneer blijkt dat zelfstandig reizen niet lukt, kan hij/zij gebruik maken van het aangepast vervoer.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.