Financiële zorgen of problemen door de coronacrisis?

8
Jul
NieuwsGemeente DuivenGemeente Westervoort
afbeelding van een icoon van een portemonnee met daarin het euroteken

Voor veel huishoudens heeft de coronacrisis financiële gevolgen. Het coronavirus leidt voor mensen soms ook tot extra financiële onzekerheid. Of voor minder inkomsten, bijvoorbeeld door het verliezen van een baan of doordat inkomsten uit het eigen bedrijf teruglopen.

Gratis advies en ondersteuning

Veel mensen schamen zich als ze niet aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen. En een betalingsachterstand hebben. Wat vaak voorkomt is dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen en het overzicht kwijt zijn. En daardoor juist geen actie ondernemen.
Het beste advies is: wacht niet langer en trek aan de bel voor hulp. Want financiële problemen gaan nooit vanzelf weg. Ze kunnen juist groter worden. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk naar een oplossing te zoeken. Er zijn organisaties die je graag helpen en adviseren. Woon je in de gemeente Duiven of Westervoort? Dan kun je hier terecht:

 • Een consulent van het Sociaal Loket van de gemeente.
  Bel op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 naar (0316) 279 111 (als je in de gemeente Duiven woont) of (026) 317 99 11 als je in Westervoort woont.
  Mail naar sociaalloket@duiven.nl (voor inwoners van de gemeente Duiven) of naar sociaalloket@westervoort.nl (als je in Westervoort woont).
   
 • Deskundigen van het Financieel Trefpunt Duiven en Westervoort.
  Er is iedere week een spreekuur in Duiven en in Westervoort (gratis). Kom zonder afspraak gerust langs:
  -    Iedere woensdag van 13.30-15.30, Huis van Droo (Fuutstraat 50 Duiven)
  -    Iedere donderdag van 13.30-15.30, oude schoolgebouw De Flierefluiter (Vrouwenslag 61 Westervoort)
  De deskundigen helpen u bijvoorbeeld bij het aanvragen van toeslagen, formulieren invullen en uw administratie ordenen. Kortom, alle vragen over financiën.
  Meer informatie? Neem contact op met Bianca Kemperman: 06-10546032. Een specifieke vraag voor de sociaal raadslieden? Neem dan contact op Patrick Visser: 06-20293849.

Wat kun je doen?

 1. Wacht niet af. Vraag zo snel mogelijk om uitstel van betaling of een betalingsregeling als u een rekening nu niet kunt betalen.
 2. Houd overzicht over geldzaken, juist nu. Tip: maak een begroting, om zo de uitgaven en inkomsten in balans te houden of te krijgen. Meer informatie vindt u bijvoorbeeld op www.nibud.nl.
 3. Vraag hulp als u er zelf niet uitkomt. Zo snel mogelijk, want voorkomen is beter dan genezen. En goed om te weten: Het Sociaal Loket en het Financieel Trefpunt kunnen u ook helpen met stap 1 en 2.

Zet vandaag nog de eerste stap, naar een oplossing.

Handige websites

Wat kun je doen om een ander te helpen?

Maak het onderwerp bespreekbaar. En wijs mensen op de organisaties die kunnen helpen. Geef ze dat positieve zetje in de rug om advies te vragen.  
*Voor ondernemers die in geldproblemen zijn komen door de coronacrisis, is er een pakket steunmaatregelen vanuit de overheid. Kijk op www.rijksoverheid.nl en www.rsddeliemers.nl.    

 

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.