De Plusbus binnenkort ook in Zevenaar

22
Feb
NieuwsGemeente Zevenaar

Na Doesburg kunnen binnenkort ook vijftigplussers en inwoners met een functiebeperking in Zevenaar gebruikmaken van de Plusbus.

Vanaf donderdag 1 maart biedt Plusbus Zevenaar vervoer van deur tot deur aan voor een schappelijk prijsje. Dat kan de Stichting Aangepast Vervoer Plusbus Zevenaar doen, omdat zij een 100% vrijwilligersorganisatie is!

Vrijwilligers gezocht

Om het vervoer met twee rolstoelbussen mogelijk te maken zoekt de nieuwe organisatie vrijwilligers die als chauffeur willen gaan rijden of als planner kantoorwerkzaamheden willen verrichten. Plusbus Zevenaar ziet het als haar sociale en maatschappelijke taak om te voorzien in de toenemende vraag van inwoners om voordelig vervoer van deur tot deur aan te bieden. Dankzij de medewerking van de oude gemeente Rijnwaarden en de nieuwe gemeente Zevenaar, kan de Plusbus een rol van betekenis gaan spelen in alle dorpskernen. Op die manier wordt het voor alle inwoners zonder vervoersmogelijkheden toch mogelijk om naar vrienden, de huisarts of het ziekenhuis te gaan.

Boodschappen en ontmoeten

Er kan ook een beroep op de Plusbus gedaan worden om nog zelf de boodschappen te doen of om in het dorpshuis elkaar te ontmoeten. Vanuit de standplaatsen Lobith en Zevenaar rijdt een Plusbus met rolstoellift om vervoer van maandag tot en met zaterdag mogelijk te maken. Bent of kent u iemand die zelf achter het stuur wilt zitten? Meld u dan nu aan! Enthousiasme, hulpvaardigheid, affiniteit met de doelgroepen en een geldig rijbewijs B zijn al voldoende voor een eerste kennismaking. Iedereen, man of vrouw, jong of oud, die nog goed is van lijf en leden kan als chauffeur of als planner op kantoor een bijdrage leveren aan de bewegingsvrijheid van vijftigplussers en mensen met een functiebeperking. Dankbaarheid en een plezierige invulling van een dag(deel) zullen zeker uw kant op komen.

Aanmelden of meer informatie over de Plusbus Zevenaar

Aanmelden of meer informatie is verkrijgbaar bij Theo van Leeuwen 06 - 2953 5547 of plusbuszevenaar@gmail.com. Wilt u een rit aanvragen? Kijk dan op de website van de Plusbus Zevenaar of bel tussen 9.00 en 12.30 uur met 06 - 4388 9476. Op de website: plusbuszevenaar.nl vindt u alle informatie voor wie (en hoe) vervoer is aan te vragen. Hier vindt u ook de ritprijzen en tijden wanneer de Plusbus rijdt.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.