Continuering Wmo Hulp bij Huishouden, Dagbesteding en IB

7
Jun
NieuwsGemeente DuivenGemeente ZevenaarGemeente Westervoort

Op 22 april is Stichting Diafaan failliet verklaard. Dat betekende dat de Liemerse gemeenten voor cliënten van Diafaan op zoek moesten naar continuering van diverse zorgvormen.

 

Op 22 april is Stichting Diafaan failliet verklaard. Dat betekende dat de Liemerse gemeenten voor cliënten van Diafaan op zoek moesten naar continuering van Hulp bij Huishouden, Wmo-Dagbesteding en Wmo-Individuele Begeleiding bij andere, al gecontracteerde aanbieders. Continuïteit voor de cliënten had de hoogste prioriteit. Ook de ondersteuningsvormen Hulp bij Huishouden, de Wmo-Dagbesteding en de Wmo-Individuele Begeleiding lopen nu geruisloos door.

De afgelopen weken is er hard gewerkt door de gemeenten en diverse aanbieders om aan de continuïteit van bovenstaande zorgvormen vorm te geven. Hier en daar zorgen de ontwikkelingen zelfs voor nieuwe initiatieven. Het belangrijkste is, dat de cliënten in de hele Liemers hun Hulp bij huishouden, Dagbesteding en Individuele Begeleiding blijven houden. Aan de indicaties voor de cliënten verandert inhoudelijk niets. Door de intensieve en een vernieuwde aanpak is het gelukt om de genoemde ondersteuning voor alle Liemerse Diafaan-cliënten onder te brengen.

Voor het onderdeel Hulp bij huishouden hebben alle gecontracteerde aanbieders meegewerkt aan de oplossing. Stichting Hulp in huis Nederland, Hulp in Gelderland, Zorg-Plus, Zuster in de buurt en Thuiszorg Groot Gelre hebben zich coöperatief opgesteld met genoemd positief resultaat voor de cliënten. De zorgaanbieders die Wmo-Dagbesteding en Wmo-Individuele Begeleiding gaan leveren zijn: ABC-Comfort, Caleidoz, MoniCare, Nova, Thuiszorg Groot Gelre en Welzijn Rijnwaarden.

De Wmo-dagbestedingen van Lobede, de Raayhof en Thuvine worden op andere locaties georganiseerd.

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.