Buzz on Tour: op naar een mantelzorgvriendelijke gemeente

17
Apr
NieuwsGemeente Zevenaar

Op donderdag 18 april bezoekt de Werk & Mantelzorg Buzz on Tour de gemeente Zevenaar op het Raadhuisplein. Stichting Werk & Mantelzorg trekt met deze bus door Nederland om zoveel mogelijk aandacht te schenken aan mantelzorgvriendelijk werken.

Werkgevers en werknemers gaan met elkaar het gesprek aan over het combineren van werk en zorg tijdens het rondetafelgesprek ‘Mantelzorg, ook onze zorg!’. 

Zorg op de werkvloer goed voor elkaar

Wethouder Anita van Loon verwelkomt om 13:30 uur haar gasten in de bus. “Het is belangrijk om mantelzorg op de werkvloer bespreek te maken. We krijgen er steeds meer mee te maken en het overkomt ons allemaal wel een keer. Aandacht, begrip, flexibele werktijden, af en toe thuiswerken: het zijn vaak eenvoudige oplossingen die de combinatie van werk en mantelzorg voor alle collega’s mogelijk maken. Zorg dus ook op de werkvloer goed voor elkaar, aldus Anita.”

In de bus zijn verschillende Zevenaarse werkgevers, P&O-medewerkers van de gemeente en medewerkers van Mantelzorg Zevenaar aanwezig. Mee Samen deelt hun ervaringen als mantelzorgvriendelijke werkgever. 

Werk en mantelzorg bespreekbaar maken

Een op de vijf Nederlandse werknemers combineert werk met zorgtaken, in de zorgbranche een op de drie. Het belang om het thema bespreekbaar te maken tussen leidinggevenden en werkende mantelzorgers is groot. Wilt u ook graag in gesprek of heeft u vragen over het combineren van werk en mantelzorg? Dan bent u om 15:00 uur ook van harte welkom om aan te sluiten bij de Buzz on Tour!

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.