Buurtbemiddeling

4
Aug
Gemeente DuivenGemeente ZevenaarGemeente Westervoort

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dit is niet altijd vanzelfsprekend. Soms veroorzaakt de omgang met een buur of buurtgenoot irritaties. Als het niet lukt hier samen uit te komen, kunt u (gratis) Buurtbemiddeling van Rijnstad inschakelen. 

Goed getrainde vrijwilligers bemiddelen bij (dreigende) conflicten. Zij proberen u weer met elkaar in gesprek te brengen en zo samen tot een oplossing te komen. De bemiddelaars zijn neutraal en hebben een geheimhoudingsplicht.

Hoe werkt buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling in 5 stappen:

  1. Neem contact op met Buurtbemiddeling. Met de coördinator bespreekt u wat er aan de hand is. Vervolgens besluit u samen of u verder gaat.
  2. Er volgt een kennismaking bij u thuis met twee buurtbemiddelaars. In dit gesprek vertelt u wat er speelt.
  3. De buurtbemiddelaars gaan naar de buurtbewoners om wie het gaat. Zij luisteren ook naar hun verhaal.
  4. Als iedereen het ermee eens is, vindt er een gezamenlijk gesprek plaats. De buurtbemiddelaars zorgen ervoor dat het gesprek goed verloopt, dat alles aan bod komt en dat er duidelijke afspraken worden vastgelegd. Het gesprek vindt plaats op een ‘neutrale’ plek, bijvoorbeeld in een buurthuis.
  5. Na enkele weken nemen de buurtbemiddelaars opnieuw contact op om te informeren hoe het gaat.

 

Voor wie?

Voor alle inwoners van Westervoort, Duiven en Zevenaar die in een conflictsituatie zitten of dreigen te komen met buren of buurtgenoten.

 

Contact

T (026) 31 27 705
E buurtbemiddelingwdz@rijnstad.nl
I www.buurtbemiddelingwdz.nl

 

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.