Beter lezen en schrijven? Daar heb je recht op!

23
Aug
NieuwsGemeente DuivenGemeente WestervoortGemeente Zevenaar
banner met slogan: samen gaan we voor een geletterd Nederland

Als je wilt bakken, wil je toch het recept begrijpen? De Bakbar gaat tijdens de Week van de alfabetisering toeren door de Liemers. Kom op 10 of 12 september een bezoekje brengen!

Kom langs om de lekkere verse (letter-)koekjes te proeven of om ze zelf te bakken.

Wil je tips krijgen om beter te leren te leren lezen, schrijven, rekenen of computeren? Ga dan in gesprek met één van de taalvrijwilligers.

Dit is een activiteit van de gemeenten om tijdens de Week van de alfabetisering aandacht te vragen voor het helpen van inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of computeren.

  • In Westervoort:
    dinsdag 10 september 2019, 11.00-13.00 uur, Dorpsplein
  • In de gemeente Duiven:
    dinsdag 10 september 2019, 14.30-16.30 uur, Remigiusplein Duiven
  • In de gemeente Zevenaar:
    donderdag 12 september, 09.00-12:00 uur, Marktplein Lobith

Breng je de Bakbar een bezoekje?

Waarom de Week van de alfabetisering?

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld op het gebied van geld, werk, gezondheid of het gezinsleven.

Veel mensen vinden het lastig om over laaggeletterdheid te praten of om hulp te vragen. Laten we er samen voor zorgen dat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen. Of om te gaan met de computer of een smartphone. Dat is belangrijk...Onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen!

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.