Aangenaam Wonen: Nuttig en zinvol!

14
Mar
NieuwsGemeente Zevenaar

Dit zijn veel gehoorde reacties van inwoners van de gemeente Zevenaar die zich hebben laten voorlichten over het langer veilig en zelfstandig thuis wonen door middel van het project Aangenaam Wonen.

Aangenaam Wonen is een initiatief van Caleidoz Welzijn en de gemeente Zevenaar, in samenwerking met verschillende partnerorganisaties waaronder woningcorporaties Baston Wonen en Plavei  en de Dorpsraden, het seniorenplatform Zevenaar, Seniorenclub Ooy en Oud Zevenaar en de seniorenraad Angerlo. Het doel is mensen bewust te maken dat ze zelf actie kunnen ondernemen om langer zelfstandig, veilig en aangenaam te wonen.

Tijdens diverse bijeenkomsten in de dorpskernen en Zevenaar stad zijn 55+’ers geïnformeerd en geadviseerd over de mogelijkheden die er zijn om veilig en comfortabel langer in hun eigen huis te kunnen blijven wonen.

Onder het motto: U voelt zich prettig in uw woning. En dat wilt u graag zo houden in de toekomst.

Vooruitziende blik

Het is daarom goed om na te denken over uw woning. Hoe kunt u uw woning nog comfortabeler en veiliger maken en alvast voorbereiden op de toekomst?

Vrijblijvend advies

Veel inwoners hebben de vrijwillige woonadviseur op bezoek gehad voor een vrijblijvend advies over hun persoonlijke woonsituatie en mogelijke aanpassingen om zo veilig en comfortabel mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Voor sommigen betekende dit dat ze na het bezoek op de hoogte zijn van het bestaan van het project Aangenaam Wonen of daarna zijn gaan nadenken over de toekomst. Bij anderen gaf het bezoek van de woonadviseur het laatste zetje om voorzieningen aan te (laten) brengen.

Aan welke voorzieningen kun je denken?

Het aantal voorzieningen waaraan u kunt denken is bijna te veel op om te noemen. U kunt denken aan het vernieuwen van sloten, plaatsen van rookmelders in de woning, beugels bij het bad en/of douche of bijvoorbeeld een opstapje bij de deur aanbrengen.

Meer informatie kunt u lezen op de website www.caleidoz.nl

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.