19 mei: online informatiebijeenkomst Wmo/Wlz voor mantelzorgers

11
May
Gemeente Zevenaar

Mantelzorg Zevenaar organiseert op dinsdag 19 mei een online informatiebijeenkomst Wmo/Wlz voor mantelzorgers. Deze bijeenkomst probeert duidelijkheid te scheppen in de wirwar van regels.

Vanwege de Corona-maatregelen kon de geplande informatiebijeenkomst Wmo/Wlz voor mantelzorgers in de gemeente Zevenaar op 31 maart helaas niet doorgaan. Mantelzorg Zevenaar kijkt actief naar alternatieve mogelijkheden van ondersteuning in deze bijzondere tijd. Daarom organiseert zij nu een online informatiebijeenkomst Wmo/Wlz voor mantelzorgers op dinsdag 19 mei a.s.

Uitleg Wmo en de Wlz
Ruim 1 miljoen Nederlanders maken gebruik van de Wmo en ruim 300.000 mensen gebruiken de Wlz-zorg, zoals zorg in een instelling of zorg vanuit een persoonsgebonden budget. Als een volwassene zorg nodig heeft, waar valt dat dan onder? Bijvoorbeeld als het gaat om huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, individuele begeleiding of dagbesteding? Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen mantelzorgers onder andere uitleg over de Wmo en de Wlz, in welke situaties er gebruik van gemaakt kan worden en trachten we duidelijkheid te verschaffen in de wirwar van regels.

Aanmelden en meer informatie
Mantelzorgers in de gemeente Zevenaar zijn dinsdag 19 mei 2020 van harte welkom om 19.30 uur online deel te nemen aan deze bijeenkomst. Om deel te nemen heeft u een goede internetverbinding, mailadres en computer met microfoon en camera nodig. Zodra u zich heeft aangemeld voor de bijeenkomst, ontvangt u van tevoren een uitnodiging via de mail om deel te nemen aan een Microsoft Teams-vergadering. Vervolgens klikt u op dinsdag 19 mei om 19.30 uur op het linkje deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering en zo neemt u deel aan de online bijeenkomst. Om 21.00 uur sluiten we af.

Toegang is gratis. Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Astrid ten Holder, te bereiken via T 06 – 463 78 612. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via info@mantelzorgzevenaar.nl.

Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgzevenenaar.nl

Leuke nieuwtjes ook via facebook (goed voor elkaar de liemers)!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.