Sociaal Team

Let op! Per 1 februari 2020 is er een verandering in onze naam en hebben wij nieuwe contactgegevens. Goed voor elkaar team Westervoort is nu: Sociaal Loket. U vindt ons in het gemeentehuis (Dorpsplein 1, Westervoort).

Woon je in Westervoort en heb je een vraag – klein of groot – over zorg, opvoeding, ondersteuning of werk? Neem dan contact op met het Sociaal Loket Westervoort.

Samen aan de slag

Sommige vragen kunnen we direct beantwoorden. Andere hulpvragen, daar is wat meer onderzoek voor nodig. We starten zo'n traject met een intake, een 'keukentafelgesprek'. In dit gesprek bespreek je jouw hulpvraag met een consulent van het Sociaal Loket. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op dat gesprek. Dat kan onder andere door een persoonlijk plan op te stellen. Dit plan is de leidraad en een stevig houvast voor het keukentafelgesprek. Zo kunnen we samen aan de slag met het bedenken van mogelijke oplossingen.

Levenskracht

Tijdens het gesprek kijken we naar wat jij belangrijk vindt in je leven en helpen we om de juiste ondersteuning te kiezen en hierbij (ook) jouw netwerk (familie, buren, goede vrienden) in te zetten. We werken volgens een vaste methode, die 'Levenskracht' heet. Drie vragen staan daarin centraal: waar sta ik nu? Waar wil ik heen? En hoe kom ik daar?

Een goede bekende kan je ondersteunen en begeleiden. Maar misschien wil je daar juist graag de hulp bij van iemand die onafhankelijk is. Iemand die jouw belangen behartigt, kennis van zaken heeft en graag met je meekijkt. Dat kan. Voor inwoners van Westervoort bieden drie organisaties gratis onafhankelijke cliëntondersteuning. De keuze is aan jou.

En dan...?  

Aan de hand van het onderzoek stellen we samen met jou een ondersteuningsplan op. In dit plan wordt opgenomen welke en hoeveel ondersteuning of zorg je krijgt. Je krijgt dan ook de keuze voorgelegd of je het zélf wilt inkopen of dat je de zorg of ondersteuning afneemt bij een door de gemeente gecontracteerde aanbieder. Als de gemeente de zorg of ondersteuning voor je inkoopt, hoef je niets te regelen. Bij een persoonsgebonden budget (pgb) koop je zelf de ondersteuning in en regel je de administratie. Het betekent ook dat je zelf verantwoordelijk bent voor het bewaken van de kwaliteit én het aansturen van de zorgverlener.

Wanneer is een pgb handig? Het kan zijn dat de ondersteuning die de gemeente voor je regelt niet bij jouw situatie past. Bijvoorbeeld als je zorg op veel verschillende momenten per dag nodig hebt, de zorg graag van een vertrouwd persoon wilt ontvangen of als je een heel specifiek hulpmiddel nodig hebt. Met een pgb kun je dat zelf regelen.

Neem contact op met het Sociaal Loket

Vragen over zorg, opvoeding, ondersteuning of werk? Wij staan voor je klaar!

Het bezoekadres is het gemeentehuis van Westervoort, Dorpsplein 1.

En wil je graag een ander helpen? Of iets organiseren, bijvoorbeeld voor lotgenoten of met een bepaald thema? Neem dan gerust contact op. We denken graag met je mee.

De teamleden doen hun uiterste best om jou als cliënt goed te helpen. Maar het kan zijn dat je niet geheel tevreden bent over de manier waarop dit is gebeurd. We proberen daar samen uit te komen. Maar lukt dat niet, dan kun je in sommige gevallen een klacht indienen. De vastgestelde klachtenregeling vind je op de website overheid.nl.

 

Zo werken wij...

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.