Zorg en ondersteuning in de gemeente Duiven

Let op! Per 1 februari 2020 is onze naam veranderd en hebben wij andere contactgegevens. Loket WWZ is vanaf nu: Sociaal Loket.

Sociaal Loket

Consulenten van het Sociaal Loket van de gemeente Duiven zijn er speciaal voor mensen die op meerdere gebieden problemen hebben. En waarbij het niet lukt om deze zelf op te lossen. De situatie kan extra complex zijn, doordat er problemen zijn ontstaan met de hulpverlening, of wanneer hulp wordt geweigerd.

Bent u hulpverlener en wilt u een cliënt aanmelden? Vraag ondersteuning aan.

Ondersteuning

De consulenten bieden informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan kwetsbare mensen, hun familie en andere betrokkenen. De cliëntondersteuner heeft specifieke kennis op het gebied van mensen met een beperking. En streeft ernaar dat mensen zich verder ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk in de samenleving kunnen meedoen. Samen met u en eventueel uw netwerk kijken ze naar wat nodig is zodat u zelf weer verder kunt, ook ondersteunen zij bij aanvragen mocht dit nodig zijn.

Bel of e-mail een consulent van het Sociaal Team:

  • Telefoon: (0316) 279 111 (op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur)

Mantelzorg

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger. Steunpunt Mantelzorg van Stichting Mikado kan u helpen en ondersteuning bieden om een situatie te creëren waarin u als mantelzorger zolang mogelijk hulp kan blijven bieden zonder zelf overbelast te raken. Meer informatie vindt u op de website van Stichting Mikado.

Vrijwilligerswerk

Er zijn in Duiven veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen of een beroep te doen op een vrijwilliger. Via de organisatie waarbij u vrijwilligerswerk doet bent u collectief verzekerd.

Vrijwilligerswerk doen?

Wilt u direct zien of er vrijwilligerswerk is in Duiven, dat u leuk vindt om te doen? Kijk dan eens naar de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale van Stichting Mikado.

Verzekering van vrijwilligers

De gemeente Duiven zorgt ervoor dat u als vrijwilliger verzekerd bent voor de risico's van vrijwilligerswerk. U moet het werk dan wel doen bij een Duivense vrijwilligersorganisatie.
Meer informatie over de vrijwilligersverzekering.

Zo werken wij...

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.