Ik wil graag meedoen en een ander helpen

Dat is een mooi gebaar! En hiermee kunt u echt iets betekenen voor een ander. Dat kan op 1000 manieren. Van een boodschapje doen voor een ander, als vrijwilliger aan de slag of helpen bij het organiseren van activiteiten die belangrijk zijn, zodat mensen elkaar blijven vinden en ontmoeten.

Hoe pak ik dat aan?

 

Er zijn in de Liemers veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Je doet vrijwilligerswerk omdat je er plezier in hebt en belangrijk voor de samenleving. Vrijwiliigerswerk is leuk voor jezelf, maar je maakt de ander er ook zo blij mee. Daarnaast levert het vele voordelen op.

Werkt u graag met ouderen, of juist met kinderen? Of wilt u zich inzetten voor dieren die door mensen aan de kant zijn gezet? Of bent u liever bezig met cijfers? Er is eindeloos veel mogelijk op allerlei gebieden. Het is aan u wat bij u past, waar de uitdaging ligt en hoeveel uur per week u aan de slag wilt.

Hieronder vindt je een overzicht van waar je onder andere terecht kunt.

 

Duiven

Wilt u direct zien of er vrijwilligerswerk is in Duiven, dat u leuk vindt om te doen? Kijk dan eens naar de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale van Stichting Mikado.

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan neem dan contact op met de vrijwilligerscentrale. Dat kan telefonisch via (0316) 25 07 00, mail naar vrijwilligerscentrale@mikado-welzijn.nl of loop eens binnen bij het spreekuur in Huis van Droo:

maandag 09.30 – 11.30 uur
dinsdag 09.30 – 11.30 uur
woensdag 09.30 – 11.30 uur

Westervoort

Neem contact op met Sascha Wensveen van het Goed voor Elkaar team Westervoort: (026) 317 99 11.

Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan neem dan contact op met de vrijwilligerscentrale. Dat kan telefonisch via (0316) 25 07 00, mail naar vrijwilligerscentrale@mikado-welzijn.nl of loop eens binnen bij het spreekuur in de Bibliotheek Westervoort (Dorpsplein 115):

Woensdag 13.00 – 15.00 uur
Donderdag 13.00 – 15.00 uur

Zevenaar

Neem contact op met het Gebiedsteam van de gemeente Zevenaar via gebiedsteam@zevenaar.nl of telefonisch via (0316) 595 111.

Bent u op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Neem dan een kijkje op www.caleidoz.nl. Hier vindt u een vacaturebank voor vrijwilligers. U kunt zelf ook contact opnemen via infovrijwilligerscentrale@caleidoz.nl of bel met (0316) 243 299.

 

Verzekering van vrijwilligers

De gemeente zorgt ervoor dat je als vrijwilliger verzekerd bent voor de risico's van vrijwilligerswerk. Voorwaarde is wel dat je vrijwilligerswerk doet in één van de Liemerse gemeenten. Je bent automatisch verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk, daarvoor hoef je niets te doen. Op de site van VNG kun je meer informatie vinden over de vrijwililgersverzekering.  

Iedereen kan iets voor een ander betekenen

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.