Ja, ik doe al mee!

Ben je mantelzorger of vrijwilliger bijvoorbeeld? Dan kun jij terecht bij instanties die jou als hulpgever kunnen ondersteunen. Buiten dat zijn er ook regelingen waar je, wanneer gewenst, gebruik van kunt maken.

Beroep doen op ondersteuning

Wanneer je zorgt voor je partner, een familielid of bekende omdat hij of zij bijvoorbeeld langdurig ziek is, een beperking heeft of een hoge leeftijd? Dan ben je mantelzorger.Wij kunnen ons voorstellen dat dit soms lastig is. Iedere gemeente heeft een organisatie waar u voor ondersteuning terecht kunt.

Hier kun je met vragen over mantelzorg terecht:

  • Duiven

Steunpunt Mantelzorg Duiven
(0316) 28 20 32
E-mail: MVT@mikado-welzijn.nl

  • Westervoort

Steunpunt Mantelzorg Westervoort
(0316) 28 20 32
E-mail: MVT@mikado-welzijn.nl

  • Zevenaar

Vrijwilligerscentrale Caleidoz Zevenaar
(0316) 243 299
E-mail: infovrijwilligerscentrale@caleidoz.nl

Mantelzorg Zevenaar
info@mantelzorgzevenaar.nl
(0316) 441 028


Vrijwilligersverzekering

De gemeente zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor de risico's tijdens je vrijwilligerswerk. Hiervoor hoef je niets te doen. Lees op de website van jouw gemeente hoe dat is geregeld en waarvoor je precies verzekerd bent.

Dat doe ik graag!

Lettertype vergroten


U kunt de grootte van de letters op uw scherm zelf instellen op één van de volgende manieren:

Manier 1

Houd de Ctrl (Windows) op uw toetsenbord ingedrukt en rol tegelijkertijd met het scroll-wieltje op uw muis om te vergroten en te verkleinen.

Manier 2

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) toets op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de + toets voor grotere letters of op de - toets voor kleinere letters.

Standaard grootte herstellen

Houd de Ctrl (Windows) of cmd ⌘ (Mac) op uw toetsenbord ingedrukt en druk tegelijkertijd op de 0 toets (nul).

Mobiel of tablet

Houd twee vingers op het scherm van uw mobiel of tablet. Verplaats uw vingers van elkaar af terwijl uw vingers nog op het scherm zijn. Een tweede manier is met één vinger twee keer (snel) achter elkaar op het scherm van uw mobiel of tablet te drukken.